Når du skal vælge firma, der måler radon

Der findes flere udbydere af radonmålinger, og heldigvis er de fleste i Danmark ganske pålidelige. Alligevel er det vigtigt at holde sig for øje, at der er tale om et veletableret firma, som har erfaring med radonmålinger, og som derved også kan yde dig den korrekte rådgivning.

De to vigtigste forhold er:

1) At firmaet tilbyder målinger med sporfilmsmetoden

Den anbefalede metode til radonmåling af myndighederne, herunder Sundhedsstyrelsen, er den såkaldte sporfilmsmetode. Denne målemetode kommer med flere navne som eksempelvis dosimetre, lukkede radonmålebokse mv. Det afgørende er at vide, at metoden består af små målebokse, som placeres således, at deres sporfilm indeni kan opfange spor af radonpartikler over en længere periode på ikke mindre end 60 dage. Måleboksene sendes efter endt måleperiode til et laboratorie, hvor sporfilmene analyseres. Det er på denne baggrund, at man med stor præcision kan fastlægge radonniveauet for den målte periode og herved også beregne den anslåede årsmiddelværdi. 

Radimet sælger målebokse efter sporfilmmetoden, og du kan se dem lige her:

2) At laboratoriet er anerkendt og lever op til internationale krav

Radimet anbefaler et akkrediteret laboratorie i England, som er blandt verdens førende. Dette er din garanti for, at målinger købt hos Radimet lever op til de højeste kvalitetskrav. Laboratoriet har eksisteret i mange år og udfører hvert år 10.000-vis af målinger for private, virksomheder og andre i hele Europa. Der er med andre ord tale om et laboratorie, der har specialiseret sig, og derfor kan levere kvalitetsmålinger.

Hvis du har spørgsmål til radon, hvordan der bedst kan foretages en måling eller noget tredje, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi ser frem til at kunne hjælpe dig til at få foretaget en radonmåling. 

 

Radonmålebokse (sporfilm)
Sundhedsstyrelsen anbefaler lukkede målebokse som den mest pålidelige målemetode til radon.
Digitale radonmålere
Med digitale målere får du på kort tid en god indikation af dit radonniveau og kan foretage ekstra målinger.
Rådgivning
Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge? Radimet rådgiver dig om den rette løsning.

Kurven er tom