Hvor i huset skal jeg foretage en radonmåling?

Når du har besluttet dig for at foretage en radonmåling, skal du have købt radonmålerne. Vi anbefaler altid, at du bruger radonmålebokse (sporfilmsmetoden), som måler radon i din bolig (eller arbejdsplads) over en længere periode. Som minimum anbefales det, at måleboksene placeres på adressen, hvor du vil måle radon, i minimum 2 måneder (60 dage). Der medfølger detaljerede instruktioner omkring placeringer og de næste skridt, når du modtager målerne. 

Normalt skal måleboksene placeres i opholdsrum men dog ikke i vådrum som køkken og badeværelse. Desuden skal måleboksene ikke placeres ved varmekilder som radiatorer eller pejs/brændeovn eller vinduer. Er din bolig i flere etager anbefales det ligeledes, at der placeres målebokse på hver etage. Normalt anbefales det, at der placeres én måleboks per rum op til en størrelse på cirka 30 kvadratmeter. Som en sidste ting bør målerne ikke stå på gulvet eller nærmere end 25 cm til en væg. 

Radonmålingen kører som nævnt over minimum 60 dage for at få det mest korrekte resultat. Målerne er bygget således, at de opfanger radonpartiklerne, der sætter spor på en lille plastfilm, der ligger i boksen. Når du modtager pakken med målerne, modtager du samtidig et login til Radimets eget målesystem, hvor du kan notere målernumrene  et unikt nummer som står på hver enkelt måler  samt i hvilke rum de har stået og i hvilken periode. Når måleperioden er færdig, noterer du dette i systemet, og vores laboratorie får besked. Samtidig sender du ligeledes alle dine radonmålere til laboratoriet i den frankerede svarkuvert, der følger med, når du køber målerne, og laboratoriet analyserer derefter radonniveauet på din adresse. 

Du får hurtigt og nemt svar om resultaterne på mail, og du kan logge ind i Radimets målersystem og finde en rapport over målingen og råd til de næste trin.

Du er ligeledes altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for rådgivning, eller hvis du vil henvises til en, der kan udbedre radon på din adresse. 

Radonmålebokse (sporfilm)
Sundhedsstyrelsen anbefaler lukkede målebokse som den mest pålidelige målemetode til radon.
Digitale radonmålere
Med digitale målere får du på kort tid en god indikation af dit radonniveau og kan foretage ekstra målinger.
Rådgivning
Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge? Radimet rådgiver dig om den rette løsning.

Kurven er tom