Corentium Home - digital radonmålerCorentium Home - digital radonmåler

Corentium home

1.950,00 DKK
DKK1.695 DKK
På lager

Simpelt og elegant design - nem at bruge for alle.

Her er tale om et meget brugervenligt kvalitetsprodukt fra anerkendt norsk producent.

Denne digitale radonmåler fylder ikke meget (120mm × 69mm × 22.5mm) og er meget let (130 gram).

Corentium Home (tidligere "Canary") er en digital radonmåler udviklet i Norge. Den er velegnet til brug i boliger, offentlige bygninger og på arbejdspladser. Corentium Home er en særdeles tilgængelig og diskret radonmåler som er nem at bruge.

Sæt batteriet i og du er igang. Corentium Home elektronisk radon måler giver dig mulighed for at løbende at aflæse middelværdier for det sidste døgn, de sidste 7 døgn og op til det sidste år. Derved kan du også hurtigt se om dine eventuelle tiltag til nedbringelse af radonniveauet har en effekt.

» Vores øvrige radonmålere finder du lige her.

Inkluderet i pakken:

  • En meget anvendelig digital radonmåler, der er nem at betjene
  • 3 stk AAA batterier
  • Instruktionsmanual
  • Adgang til at kontakte os for hjælp til brug og fortolkning af resultater
100% sikker e-handel Vi beskytter dine data og behandler info fortroligt.
Gratis forsendelse Alle ordrer til privatadresse med gratis forsendelse
Hurtig kundeservice Hurtigt svar på alle email henvendelser
Bedste radonmålere Vi sælger kun de bedste typer radonmålere

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til vores produkter eller radon generelt.

info@radimet.dk

Vores kunder siger

Vi har haft 2 små målere til at stå i 3 måneder og har så sendt dem ind til lab.Det har været meget nemt , der var svar et retur kuvert med sammen med målerne. Det har givet os en god og tryg følelse at have fået målt vores værdier, så behøver vi ikke gå og bekymre os om hvordan værdierne er og om de er for høje. Kan anbefales det er nemt .

Bente Nielsen

Hurtig ekspedition. Resultatet klar efter to uger. Meget fin dialog via mail og hjemmeside. Jeg kan naturligvis ikke kontrollere, om analysen er udført korrekt, men går ud fra, den er foretaget helt efter bogen.

Flemming Kristensen

Det var nemt at bestille målerne og der fulgte en simpel vejledning med. Efter endt måling var det nemt at sende målerne ind og der kom hurtigt svar.

Vickie Andersen

Hvorfor du bør overveje at anskaffe en digital radonmåler

Der er flere grunde til, hvorfor nogle vælger at bruge digitale radonmålere. Her får du forklaret, hvad der er værd at vide om en digital radonmåler, og hvorfor det kan være relevant for dig.

Sådan fungerer en digital radonmåler

I en digital radonmåler bliver radon målt, når det trænger ind i et målekammer i det digitale apparat. Her bliver der afgivet alfapartikler, som herefter rammer en såkaldt fotodiode. Når dioden rammes afgives der digitale signaler, som danner grundlag for selve målingen af radon. Via diverse beregninger bliver disse signaler vist som et resultat af målingen på den digitale skærm, som er nemt at forstå og fortolke for brugeren. Denne proces kan beregne radonkoncentrationen og niveauet både på dags, uge, måned eller årsniveau. Det er netop en af de store fordele ved digitale målere at man kan vælge forskellige måleperioder og også gentage målinger for at se om eventuelle tiltag har haft den ønskede effekt.

Hvad koster en digital radonmåler?

Du kan købe digitale radonmålere i stor set alle prisklasser. Du kan købe radonmålere ned til under et par tusinde kroner, men du kan også købe en digital radonmåler helt op til 50.000 kroner. Sidstnævnte er dog sjældent relevant da selv meget avancerede digitale radonmålere i dag kan fås for under 10.000 kr. som f.eks. Corentium Pro. De fleste digitale radonmålere fungerer ens og efter de samme principper med undtagelse af de dyreste og meget specielle radonmålere, som bruges af professionelle i hele verden til at analysere og måle radonniveauer. Du kan købe en digital radonmåler og sætte op i dit hjem eller anvende på din arbejdsplads for at finde ud af, om du har et for højt radonniveau i husstanden.

En digital radonmålers målenøjagtighed

De digitale radonmåleres målenøjagtighed er blevet tjekket af laboratorier rundt om i verdenen. De har udvalgt rum, hvor der allerede var kendskab til radonkoncentrationen. Resultaterne fra den digitale radonmåler er herefter blevet sammenlignet med resultater fra mere professionelle radonmålere som bruges af radonlaboratorier. Disse tests viser, at de digitale radonmålere har en usikkerhedsmargen på omkring 10-15 %. Dette betyder, at den digitale radonmålers resultat kan være plus eller minus 10-15 % i forhold til den mest pålidelige test som udføres med radonmålebokse (sporfilm).

Dog er det ikke kun digitale radonmåler, der har noget at gøre med målenøjagtigheden. Der er nemlig også andre faktorer, der spiller ind. Det er for eksempel vigtigt at tage højde for både radonkoncentration/niveau i rummet. Jo højere niveauet af radon, jo nemmere er det at måle resultatet – og resultatet bliver mere præcist. Dette gælder også for måleperioden. Jo længere periode du måler radonniveauet i et rum, jo mere præcist resultat vil du få. Derfor er det værd at bemærke at man bør gennemføre en måling i min. 7 dage for at have et brugbart resultat og det vil ofte være en god ide at lade måleren ligge i 30 dage.

Hvorfor du skal overveje at bruge en digital radonmåler

Du skal bruge en digital radonmåler, da det er en nem og hurtig løsning til dig, der selv vil måle dit radonniveau i hjemmet. Du kan selv sætte radonmåleren op og aflæse resultaterne. Når radonmåler har samlet data i dit hjem i noget tid, kan du aflæse niveauet af radon i dit hjem. På denne måde kan du finde ud af, hvorvidt du har et for højt niveau af radon i hjemmet og dermed iværksætte eventuelle tiltag til at få nedbragt niveauet. Det behøver ikke at være dyrt og besværligt. Nogle gange vil selv helt simple ting som øget udluftning kunne have en særdeles gavnlig effekt. Det vil derfor også altid være anbefalet at starte med dette inden man påtænker dyrere og mere besværlige tiltag.

Selvom de fleste radonmålere kan give et resultat lige med det samme, er det vigtigt, at du har tålmodighed og venter lidt længere. Radonniveauet kan nemlig falde og stige fra dag til dag. Derfor er det bedst at lade den digitale radonmåler stå i mindst et par uger eller måneder for at få den mest nøjagtige måling.

Kurven er tom