Hvordan forløber en radonmåling fra start til slut?

En radonmåling har til formål at give dig et billede af radonniveauet i den bygning, du måler, og baseret på målingen kan du tage en beslutning, om radon skal udbedres og i så fald i hvilket omfang. 

Der findes to typer målinger. Dosimetre (sporfilm) og digitale målere. 

Digitale målere køber du, og så kan du gå i gang selv med det samme og måle flere gange i løbet af året samt efterfølgende år. 

Dosimetre er den mest anerkendte og pålidelige målemetode og er baseret på en laboratorieanalyse. 

Når du bestiller en radonmåling hos Radimet forløber det således:

  1. Først bestiller du din radonmåler (dosismetre) på Radimet.dk.
  2. Når vi afsender målerne, sender vi samtidig et login til vores online målesystem, hvor du meget nemt kan registrere data omkring din radonmåling.
  3. Du modtager målerne (dosimetre) med posten og skal derefter montere dem ved at følge monteringsvejledningen. Vær opmærksom på at en radonmåling kun bør foretages i vinterhalvåret.
  4. I de næste 2-3 måneder måler dosimetrene radonniveauet i bygningen uden, du behøver at gøre noget.
  5. Når måleperioden er slut, sender du dosismetrene retur i den frankerede svarkonvolut, som du modtog med posten sammen med dosismetrene. Herefter vil dine dosismetre blive analyseret og sammenholdt med den information, du har indtastet i vores målersystem.
  6. Efter kort tid vil du få en rapport over radonniveauet, og i så fald det anbefales at gøre noget ved det, vil der ligeledes være en vejledning til, hvad de næste skridt kan være. Du får besked via email, når din rapport er klar. 

Herefter står vi hos Radimet klar til at hjælpe og rådgive dig, hvis du har brug for videre hjælp eller information. Vi henviser gerne til vores netværk af rådgivere for dybere rådgivning.

Radonmålebokse (sporfilm)
Sundhedsstyrelsen anbefaler lukkede målebokse som den mest pålidelige målemetode til radon.
Digitale radonmålere
Med digitale målere får du på kort tid en god indikation af dit radonniveau og kan foretage ekstra målinger.
Rådgivning
Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge? Radimet rådgiver dig om den rette løsning.

Kurven er tom