Kontrolmålinger

Når det kommer til radon og måling heraf, vil det ofte være relevant at overveje om og hvornår, der er behov for en kontrolmåling. Kontrolmålinger skal ses i modsætning til den første måling, der er med til at etablere og dokumentere, om der er et problem med forhøjet radon eller ej.

Kontrolmålinger kan med fordel udføres både før, under og efter radonsikring af en bygning. 

Formålet med kontrolmålinger

Formålet med at foretage kontrolmålinger er fortrinsvis at medvirke til at sikre, at de bedst mulige radonsikrende tiltag anvendes. Umiddelbart efter udførelsen af et radonsikrende tiltag vil man kunne få indsigt i om den ønskede effekt er opnået. Ligeledes vil periodesvise kontrolmålinger, så længe man anvender en given bygning, være med til at sikre, at radonniveauet holdes på et acceptabelt niveau. Dette kan ændre sig over tiden, da der kan opstå nye kilder til radonindtrængning i en bygning. For eksempel kan der komme nye revner eller sprækker samt ændringer i effekten af ventilation, radonsug med videre.

Hvis du er tvivl om hvornår og hvordan, du bedst udfører en kontrolmåling af radon, er du altid velkommen til at kontakte os.

Ligeledes kan du se vores udvalg af radonmålere her.

Radonmålebokse (sporfilm)
Sundhedsstyrelsen anbefaler lukkede målebokse som den mest pålidelige målemetode til radon.
Digitale radonmålere
Med digitale målere får du på kort tid en god indikation af dit radonniveau og kan foretage ekstra målinger.
Rådgivning
Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge? Radimet rådgiver dig om den rette løsning.

Kurven er tom